Ταξίδι στην καρδιά της Ισπανίας

25/11/2021

Αυτή τη χρονιά, η σειρά αφιερωμάτων «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες» μας ταξιδεύει στον κόσμο του ισπανικού κινηματογράφου.

Στην περιπέτεια αυτή, περιπλανιόμαστε από την εποχή του Μαγγελάνου και του πρώτου περίπλου του κόσμου έως την Ισπανία του σήμερα, όπου αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των νέων, τα κοινωνικά προβλήματα και αντικρύζουμε το μέλλον με ελπίδα.

Σε συνεργασία με το ΙνστιτούτοCervantes θα περιπλανηθούμε σε 4 διαφορετικές ιστορίες που υπόσχονται να μας γεμίσουν χρώματα, μελωδίες και έντονες συναισθηματικά στιγμές.

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί, από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, ξένα μέρη και άγνωστους ανθρώπους υπό τον ήχο της πιο μελωδικής και αισθαντικής γλώσσας στον κόσμο.

Οι Ταινίες

Franscisco Albo, Έλληνες ναυτικοί στον Πρώτο Περίπλου της Γης (Marinosgriegos en la Primera Vuelta al Mundo) του Pedro Olalla

Ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ,που μέσω της μυθοπλασίας, παρουσιάζει την Ιστορία του ελάχιστα γνωστού Έλληνα πλοηγού που έφερε πίσω στην Ισπανία το μοναδικό πλοίο που επέζησε του Πρώτου Περίπλου του Κόσμου.

Young & Beautiful (Jóvenes y guapos) της Marina Lameiro

Τέσσερις νέοι που όταν φτάνουνκοντά στα τριάντα τους ανησυχούν πως είναι ακόμα μακριά από το να είναι οι ανεξάρτητοι, σίγουροι και παθιασμένοι ενήλικες που πάντα ονειρευόντουσαν. Καθώς η κοινωνία τους ωθεί να εγκαταλείψουν τις εγωιστικές τους φιλοδοξίες, ο καθένας πρέπει να αναθεωρήσει την ταυτότητά του μέσω του διαλόγου.

Όλες οι γυναίκες που γνωρίζω (Tódalasmulleres que coñezo) της Xiana doTeixeiro

Οι εμπειρίες διαφορετικών γυναικών δείχνουν πόσο βίαιη παραμένει η ζωή στο δρόμο σήμερα. Σε τρεις αποκαλυπτικές συνομιλίες με φίλους, συνεργάτες και μαθητές λυκείου, η σκηνοθέτιδα επιδιώκει να διατυπώσει έναν λόγο για το φόβο που όμως δεν θα προάγει τον φόβο, έναν λόγο για τη βία που να μην είναι όμως βίαιος ο ίδιος.

Los demás días (Οι υπόλοιπες μέρες) του Carlos Agulló

Μέσα από το έργο του Δρ. Pablo Iglesias, Ιατρού της Παρηγορητικής Φροντίδας, θα μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είναι τόσο το θέμα ενός αξιοπρεπούς θανάτου, αλλά το να ζούμε καλά μέχρι την τελευταία στιγμή. Γιατί εφ’ όσον η ζωή αξίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, πρέπει να τη φροντίζουμε μέχρι το τέλος.

*Οι ταινίες είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες και έχουν υπότιτλους στα ελληνικά.

Image titleImage titleImage title

Εγγραφή στο Docfest Newsletter